Йде третій рік навчання в умовах повномасштабної війни. До того була пандемія і серйозні виклики перед освітою. За цей час , як вчителі, так і діти, пристосувались до різних форм навчання. Навчились швидко адаптовуватись, переміщатись до укриттів, вчитись в дві, а то і в три зміни.

Минулого навчального року, 5-ті класи НУШ навчалися за електронними підручниками, бо не надрукували паперові. Було важко, більше нічого додати. Цього навчального року діти трьох 6-их класів нашого закладу нарешті дізнались, що таке паперовий підручник з ІСТОРІЇ. Незважаючи на великий формат, вони всі носять його на уроки історії, люблять розглядати зображення та завжди з радістю виконують цікаві додаткові завдання. Створюють кросворди, пишуть листи правителям, малюють сцени з життя людей, що жили в стародавні часи.

І я щиро радію, коли бачу результати своїх учнів з історії . Результат саме очного навчання!

На фото, як приклад, можна побачити роботи учнів 6 класів, які використавши метод «Кластери» на уроці, за кілька хвилин самостійно описали природні умови Месопотаміі. Це свідчення того, що діти вміють критично мислити, знаходити основну інформацію в тексті, їм цікаво, бо вони отримують творчу свободу а , головне, їм легше запам‘ятати матеріал.

#Навчаючись_перемагаємо🥰

https://www.facebook.com/groups/1658845347463232/permalink/7449387315075644/?mibextid=oMANbw