До відома батьків, учнів 5-11 класів Здолбунівської гімназії !

У зв’язку із забороною здобувачам освіти відвідувати навчальні заклади у період з 08.01.2021 до 24.01.2021 (Постанова КМУ від 09.12.2021 № 1236), відповідно до рішення педагогічної ради закладу від 05 січня 2021 року на період з 11 січня 2021 року до 22 січня 2021 року для учнів 5-11 класів буде організовано освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання.

Освітній процес буде здійснюватись відповідно до розкладу уроків на ІІ семестр 2020-2021 навчального року у синхронному та асинхронному режимах. Навчання для всіх класів буде здійснюватись на єдиній платформі Сlassroom.

Проведення уроків у синхронному режимі відбуватиметься переважно в Google Meet від G Suite for Education через Classroom, в асинхронному режимі через предметні кабінети в Classroom.

Синхронний режим роботи може передбачати:

  • одночасний вхід до відеоконференції, де учні та учитель бачать, чують один одного (акцентування учителем на важливих моментах теми уроку, труднощах, які можуть виникнути та корекції знань тощо)
  • проведення самостійної, практичної, контрольної роботи.

Асинхронний режим роботи може передбачати аналіз (вивчення) теоретичного матеріалу за підручником, виконання практичних завдань для закріплення теорії , перегляд відеоуроків. презентацій, відеофрагментів тощо.

Реалії сьогодення вимагають від нас вживати необхідні заходи задля якісної організації освітнього процесу в Здолбунівській гімназії.

Педагогічний колектив гімназії заздалегідь підготувався до роботи із використанням технологій дистанційного навчання.

  1. Для організації єдиного інформаційного простору в Здолбунівській гімназії було розгорнуто безкоштовну платформу з корпоративними обліковими записами для всіх учасників освітнього процесу G Suite for Education.

УВАГА! Перевірте, чи ви зареєструвалися для роботи в Classroom. Якщо ваша реєстрація не відбулася з певних причин, зверніться до класного керівника.

2. Проведено навчання учителів щодо організації роботи на новій платформі «G Suite for Education».

3. Учні гімназії упродовж грудня мали можливість приєднатися до класних кімнат та ознайомитися з особливостями роботи в класних кімнатах.

Кожним учителем буде враховано, що процес в умовах дистанційного навчання керується насамперед принципом здоров’язбереження, цим самим унеможливлюючи емоційне та фізичне перевантаження учнів.

Зважаючи на це: тривалість уроку відеоконференції , перегляд відеоуроків, презентацій, відеофрагметів має бути:

  • для учнів 5-7 класів не більше 20 хвилин;
  • для учнів 8-9 класів не більше 25 хвилин;
  • для учнів 10-11 класів не більше 30 хвилин.

  Решта часу уроку учень має змогу проаналізувати почуте, обговорене, зробити певні нотатки, закріпити практичними вправами, задати запитання учителю в чаті тощо.

Усі ми розуміємо, що під час організації такої форми роботи можуть виникати проблемні моменти. Просимо з усіма питаннями звертатися безпосередньо до учителя-предметника (зв’язок через Classroom), до класного керівника (у звичному режимі спілкування) або до адміністрації на електронну адресу admin@gymnasia.rv.ua.

Пам’ятайте ! Усі ми – учасники освітнього простору, і яким він буде – залежить від нас усіх і від кожного зокрема.

Бажаємо всім міцного здоров’я та оптимістичного настрою. Усе буде добре!

Педагогічний колектив гімназії.