Тиждень іноземних мов

“Культура надихає” – під таким гаслом пройшов цьогоріч тиждень іноземних мов у гімназії. Вчителі іноземних мов та учні, працюючи дружною командою, доклали чимало зусиль, аби цей тиждень пройшов весело та плідно. До особливих уроків та розважальних заходів долучилися і волонтер Корпусу Миру Кайла Незеркліфт, яка запросила до школи й інших волонетрів. Американські колеги продемонстрували те, що надихає їх — були і співи , і танці, і заняття йогою, а також презентації, відео та уроки різних мов.

Тиждень розпочався линійкою-відкриттям, де кожен клас показав джерело свого натхнення. Крім номеру-представлення, учні виготовили плакати, на яких у креативній формі зобразили те, що сповнює їх натхненням. Лідерами у конкурсі плакатів стали 9-А клас (перше місце), 7-А та 5-Б класи (відповідно, друге та третє місця). Оцінювали витвори учнів гості-волонтери. У цей же день учні вчителя Павлусь Ж.Є. взяли участь в онлайн-олімпіаді з англійської мови.

У вівторок учні молодших класів мали змогу подивитися мультфільми англйською мовою, допомогла їм у цьому вчитель Бабак І.О. Команди учнів 5-Б класу під керівництвом вчителя Бзити І.М. змагалися між собою у знанні традиційних страв різних країн. Учні 5-7 класів виготовляли традиційні для Німеччини пасхальні дерева розповідали про них німецькою мовою. В атмосферу німецького свята їх заглибили вчителі німецької мови Шмендель А.В. та Семенець О.Р. Оцінювало конкурс поважне журі — майбутні гімназисти, учні 4 класу. Найбільше голосів вони віддали за роботи учнів 6-Б, 7-Б та 6-А класів.

Пісні англійською та польською мовами лунали у коридорах гімназії у середу. Вчитель англійської мови Буцька І.В. та вчитель польської мови Полукеєва С.В. провели з учнями англійсько-польське караоке. Учні захоплено співали свої улюблені пісні, та ще й танцювали при цьому. Крім того, Буцька І.В. щодня проводила кольоровий флешмоб — учні та вчителя одягалися у відповідний колір, який створював і певний настрій. У цей же день учні 9-Б класу разом з вчителем Літвін Л.Є. вирушили до віртуальної подорожі до сонячної Флориди. Учні 8 класу, натхнені вчителями Кравченко В.П. та Рачук Л.С., провели вікторину для учнів третього класу.

У четвер учні десятого класу з допомогою вчителя Поддубій Л.Г. представили до уваги молодших школярів англомовну казку “Попелюшка”. Вчитель Рачук Л.С. разом зі своїми учнями влаштувала благодійний аукціон. День завершився брейн-рингом про Америку, де учні 6-7 класів відповідали на запитання про історію та кульлтуру Америки. Готували свято вчителі Павлусь Ж.Є., Конюх Т.М. та Бабак І.О., а також дев’ятикласники. Завершилося дійство традиційним американським танцем “line-dance”, в якому взяли участь і учасники конкурсу, і глядачі.

В останній день тижня натхнення культурою вчитель Кравченко В.П. провела конкурс на знання книги серед учнів 6 класів. Дев’ятикласники під керівництвом вчителя Ільящук Г.Я. провели квест для учнів 5 класів, а учні 11 класу (вч. Поддубій) – квест для 7-8 класів, які завзято виконували завдання та шукали відповіді на запитання.

Весь тиждень школу прикрашала фотозона з девізом тижня, записаного різними мовами та цитати видатних людей про натхнення культурою. Протягом тижня іноземних мов і вчителі, і учні ще більше, ніж зазвичай занурилися у іншомовну атмосферу, шукали нові джерела натхнення, демонстрували свої таланти та інтереси. Сподіваємося, цього натхнення вистачить, аби завершити навчальний рік.

Керівник кафедри вчителів іноземних мов Бабак І.О.